Общи условия
МЕНЮ
Количка

Този сайт използва бисквитки, за да подобри Вашето сърфиране. За повече информация прочетете тук - Какво са "бисквитки"

Общи условия и поверителност


ОБЩИ УСЛОВИЯ

ЗА ПОЛЗВАНЕ НА ПРЕДОСТАВЯНИТЕ ОТ

ТЪРГОВЕЦА УСЛУГИ


ОБЩИ УСЛОВИЯ

1. Настоящият документ съдържа Общи условия, съгласно които Търговеца предоставя услуги на Клиентите си посредством Интернет магазина www.vfhouse.com . Тези условия обвързват всички потребители. При поръчка клиентът се съгласява, изцяло приема и се задължава да спазва настоящите Общи условия.
2. Идентифициране на Клиента с цел възпроизвеждане на изявлението му както за приемане на Общите условия, така и за направената поръчка, се извършва чрез съхранените в лог - файлове на сървъра на www.vfhouse.com , съхранение на IP адреса на Kлиента, както и всяка друга информация.
3. Продуктите, които се намират на интернет страницата на www.vfhouse.com не представляват правно обвързваща оферта, а са по-скоро демонстративен онлайн каталог, описващ  продуктовата линия на търговеца.
4. След кликане на бутона "Потвърждавам и поръчвам избраните артикули", потребителите се съгласяват да закупят стоките, намиращи се в Количката. Клиентът получава потвърждение на поръчката и с получаване на това потвърждение се счита, че договорът е сключен.
5. Търговецът си запазва правото да направи отказ от доставка на потвърдена поръчка в случай, че стоките не са достъпни. При липса на складова наличност от заявената стока, в рамките на работната седмица Търговецът уведомява клиента за изчерпването й чрез изпращане на съобщение до посочения от Клиента електронен адрес или на посочения телефонен номер.
6. Договорният език е български, а плащанията  ще  бъдат  извършвани   в   български левове с ДДС.


ДОСТАВКА

7.

✔️ ПРЕГЛЕД и ✔️ ТЕСТ преди плащане

✔️ Бърза доставка от 1 до 3 работни дни

✔️ Опция избор при поръчка на няколко артикула

✔️ Връщане на пари и смяна до 14 дни

Ориентировъчни цени за доставка :

-  Доставка до офис на ЕКОНТ около : 5,5 лв

-  Доставка до адрес с ЕКОНТ около : 7 лв

Цените мога да бъдат различни от тези в зависимост от наложения платеж,килограмите на пратката и населеното място.

- Всички наши пратки се изпращат с ПРЕГЛЕД и ТЕСТ преди плащане , при отказване на пратката след преглед клиента е длъжен да заплати куриерските такси в двете посоки.
 - При направена поръчка при нас и тя вече пътува или е пристигнала при вас , но сте решили да се откажете от нея независимо от причината вие може да го направите , дори и без да ни уведомявате единствено дължите транспортните разходи по пратка.


8. Веднага след предаване на стоката на куриер, Търговецът се освобождава от риска, който се прехвърля върху Клиента. Търговецът не носи отговорност  за закъснение в случай, че закъснението се дължи на куриер или друг доставчик.

9. Евентуални повреди, удари и други щети следва да бъдат докладвани незабавно на Търговеца. В случаите когато от Търговеца са зададени в писмена форма конкретни дата и час за доставка, изявлението има обвързваща сила. При посочени неверен или сгрешен адрес, лице за контакти и/или телефон при подаване на заявката Търговеца не е обвързан от каквото и да е задължение за изпълнение на поръчката.
10. При предаване на стоката Клиентът или трето лице подписват придружаващите я документи. За трето лице се счита всеки, който не е титуляр на заявлението, но приема стоката на доставка и е на посочения от клиента адрес.
11. При отказ за получаване на стоката, извън случаите описани по-долу, отказът се счита за неоснователен и Клиентът дължи заплащане на разходите за доставка и връщане на стоката. В случай, че Клиентът не бъде намерен в срока за изпълнение на доставката на посочения адрес или не бъде осигурен достъп и условия за предаване на стоката в този срок, Търговеца се освобождава от задължението си да достави заявената за покупка стока.

12. Всички поръчки, направени след 15:00 ч. в рамките на делничен ден, се обработват и изпращат на следващия работен ден и биват получени на по-следващия работен ден (включително и събота по желание на клиента). Всички поръчки, направени през уикенда се обработват и изпращат в понеделник или вторник и биват получени във вторник или сряда.

13. Всички поръчки, направени извън работно време, през уикенда или по празници, се обработват в първия или втория работен ден след деня на получаване на поръчката.

14. - Размерите на стелките дадени на сайта са приблизителни ! Онлайн магазина не носи отговорност при несъответсвие !

Онлайн магазина не носи отговорност за цветовете и яркостта, която виждате на Вашите монитори, тъй като настройките на всеки един са индивидуални !
Възможно е номерът, който сте поръчали да е изчерпан по предходна поръчка в такъв случай наш консултант ще се свърже с вас да ви информира !

                                                                                                                       ГАРАНЦИЯ

ВРЪЩАНЕ НА ЗАКУПЕН ПРОДУКТ 
Съгласно чл. 55, ал. 1 от Закона за защита на потребителите (ЗЗП), потребителят има право, без да дължи обезщетение или неустойка и без да посочва причина да се откаже от получената стока в срок на 14 работни дни от датата на получаване на стоката. В този случай търговеца е длъжен да възстанови на потребителя в пълен размер заплатените от него суми не по-късно от 30 дни, считано от датата, на която потребителят е упражнил правото си да се откаже от стоката, съгласно чл. 55, ал. 6 от ЗЗП. Сумите се възстановяват само и единствено по банкова сметка на клиента ( Не приемаме пратки с наложен платеж). Потребителят е длъжен да съхранява получените от търговеца стоки, тяхното качество и безопасност по време на срока по чл. 55, ал.1 от ЗЗП. За да бъдат върнати обратно закупените продукти задължително условие е те да бъдат в изряден търговски вид, без да са използвани и без да е нарушена целостта на опаковката. Продуктите трябва да отговарят на вида, в който са получени от потребителя. На връщане и отказ не подлежат продукти, които не отговарят на тези условия съгласно Закона за защита на потребителите. Търговеца има право да откаже връщането на продукт, съобразно действащото законодателство. При връщане на закупена стока и при отказ на пратката след "преглед и тест" транспортните разходи са за сметка на клиента и не се възстановяват.

Чл. 55. (Изм. - ДВ, бр. 64 от 2007 г., бр. 61 от 2014 г., в сила от 25.07.2014 г.) (1) Когато потребителят упражни правото си на отказ от договора от разстояние или от договора извън търговския обект и когато търговецът не е предложил да прибере стоките сам, потребителят трябва да изпрати или предаде стоките обратно на търговеца или на упълномощено от него лице без неоправдано забавяне и не по-късно от 14 дни, считано от датата, на която потребителят е приел пратката . Крайният срок се смята за спазен, ако потребителят изпрати или предаде стоките обратно на търговеца преди изтичането на 14-дневния срок.

 (2) Потребителят заплаща само преките разходи за връщането на стоките по ал. 1 с изключение на случаите, когато търговецът се е съгласил да ги заплати.
 
ТЪРГОВСКА ГАРАНЦИЯ
Търговската гаранциия е в сила 30 (тридесет) дни от датата на закупуване на стоката и е валидна само на територията на Република България.
При разлепване, разкъсване, напукване, изтъркване или друг отстраним дефект стоката се отремонтира от търговеца, съгласно чл. 113 от ЗЗП в срок от (30) тридесет дни от датата на предявяване на основателна рекламация. В случай, че дефекта е неотстраним търговеца заменя дефектния продукт с нов. Независимо от търговската гаранция, продавачът отговаря в случай не несъответствие между потребителската стока и договора за
покупко-продажба, съгласно ЗЗП. Изгубени или счупени аксесоари към закупената стока, като камъчета, маниста, брошки, катарами и др. както и
изтрити капачета на токовете не се считат за рекламация!
Препоръки на търговеца: редовно намазвайте кожените изделия с лустро или течен парафин. Пазете ги от влагата. Намокрените изделия от естествена и изкуствена кожа изсушавайте в непряк контакт с нагревателни уреди!
При неправилна експлоатация или поддръжка търговецът не удовлетворява рекламации!


ЦЕНИ

15. Цените на стоките, посочени на сайта са с включен ДДС. Цените не включват опаковане и доставка.


ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА КЛИЕНТА

16. Клиентът има възможност да разглежда и поръчва обявените стоки на www.vfhouse.com
17. Kлиентът има право да се информира за състоянието на своята поръчка.
18. Клиентът е длъжен да заплати цената на поръчката си чрез наложен платеж.

19.  Клиентът се задължава да посочи точен и валиден телефон, адрес за доставка и електронен адрес, да плати цената на стоката, да заплати разходите по доставката, когато същата не е безплатна и да осигури достъп и възможност за получаване на стоката. В случай, че изрично не е посочено, че доставката е безплатна , същата се счита за възмездна.
20.  Всеки потребител, независимо дали е клиент на Търговеца  се задължава при ползване на услугите:
•    да спазва българското законодателство, приложимите чужди закони, правилата на морала и добрите нрави и Интернет етиката при ползване на предоставяните от www.vfhouse.com  услуги;
•    да уведомява незабавно Търговеца  за всеки случай на извършено или открито нарушение при използване на предоставяните услуги;
•    да не извършва злоумишлени действия;
•    да обезщети Търговеца  и всички трети лица за всички претърпени вреди и пропуснати ползи, включително за всякакви разходи и платени адвокатски възнаграждения, настъпили вследствие на предявени искове от и/или платени обезщетения на трети лица във връзка с Интернет страници, хипер-връзки, материали или информация, които Потребителят е използвал, разположил на сървъра, изпращал, разпространявал, направил достояние на трети лица или направил достъпни чрез /името на сайта/ в нарушение на закона, настоящите Общи условия, Добрите нрави или Интернет етиката;


ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА ТЪРГОВЕЦА

21. Търговеца  няма задължението и обективната възможност да контролира начина, по който потребителите използват предоставяните услуги.

22. Търговеца  има право, но не и задължение да запазва материали и информация, разположени на сървъра на www.vfhouse.com  

23. Търговеца  има право по всяко време, без уведомяване на Клиента, когато последният ползва услугите в нарушение на настоящите условия, както и по преценка на Търговеца  да прекрати, спре или промени предоставяните услуги във връзка с ползването на сайта.

24. Търговеца  след получаване на плащането се задължава да прехвърли на Клиента собствеността на заявената за покупка от него стока, да достави в срок заявената за покупка стока.
25. Търговеца  не носи отговорност за вреди, причинени върху софтуера, хардуера или телекомуникационните съоръжения, или за загуба на данни, произтекли от материали или ресурси, търсени, заредени или използвани по какъвто и да било начин посредством предоставяните услуги. Съветите, консултациите или помощта, оказани от специалистите и служителите на Търговеца  във връзка с ползването на услугите от потребителите, не поражда каквато и да било отговорност или задължения за Търговеца.
26.Търговеца  има право да събира и използва информация отнасяща се до неговите клиенти. Всички цели, за които Търговеца  ще използва информацията ще бъдат съобразени с българското законодателството, приложимите международни актове и добрите нрави.
27. Търговеца  не носи отговорност за неизпълнение на задълженията си по този договор при настъпване на обстоятелства, които Търговеца  не е предвидил и не е бил длъжен да предвиди – вкл., случаи на случайни събития, проблеми в глобалната мрежа на Интернет и в предоставянето на услугите извън контрола на Търговеца


ЛИЧНИ ДАННИ

28. Ползвайки този уебсайт, вие се съгласявате със събирането и използването на информация съгласно изложеното в настоящата точка от нашите Общи условия за ползване.
Ако не сте съгласен с някои от условията, съдържащи се в тази точка, не препоръчваме да използвате уеб сайта и не трябва да предоставяте личните си данни.
За повечето от нашите услуги не е необходима никаква форма на регистрация, което Ви дава възможност да посещавате сайта ни, без да ни информирате кой сте. За някои услуги обаче може да е необходимо да ни предоставите лични данни. В такъв случай, ако решите да не предоставите поисканите от нас лични данни, Вие няма да можете да получите достъп до определени части от сайта, а ние няма да можем да отговорим на запитването Ви.

Личните данни, които събираме и обработваме от вас са:
Категория лични данни:
- „обикновени“ лични данни: две имена, адрес, телефон, електронна поща.
Източник:
от субекта на данни (физическото лице, което предоставя своите данни);
Декларираме, че личните данни, които събираме, ще бъдат използвани за следните цели:
сключване и изпълнение на договор от разстояние – онлайн продажба.
Основанието, което ни дава право да обработваме вашите данни е:
обработването е необходимо за изпълнение на договор с вас или намерението ни да сключим договор;
обработването се основава на вашето съгласие;
Следните организации/лица ще получат личните ви данни:
доставчици на услуги, с които сме сключили споразумение за поверителност (напр. счетоводно предприятие);
държавни и общински органи по силата на законово задължение за нас;
куриерска фирма, която ще достави поръчаните от Вас продукти.
Възможно е Ваши лични данни да бъдат предавани и на други трети лица, които действат от наше име, за по-нататъшна обработка съгласно целите, за които са събрани първоначално, или за да бъдат обработвани законосъобразно по друг начин, като например доставка на услуги, оценка на полезността на този уебсайт, маркетинг, управление на данни или техническа поддръжка. Тези трети лица са договорили с нас да използват лични данни само за договорената цел и да не продават личната Ви информация на трети лица, както и да не ги разкриват на трети лица, освен съгласно изискванията на закона, разрешеното от нас или посоченото в настоящата Политика за поверителност.
Съгласие:
В случаите, в които не са налице други основания за обработване на данни (напр. за сключване и изпълнение на договор, законово задължение и др.), ще поискаме Вашето съгласие за обработване на лични данни в съответствие с посочените от нас цели или такива, изрично упоменати в съгласието. Вашето съгласие може да бъде дадено чрез приемане на тези Общи условия за ползване на сайта или чрез отделен документ, образец на който ще Ви предоставим. Можете да оттеглите съгласието си по всяко време, като ни предоставите писмено изявление в този смисъл по електронен път.
Предаване на личните данни на държава извън ЕС или на международна организация
Ние нямаме намерение да извършваме такова предаване на лични данни, а в случай на възникване на такова намерение, предварително ще получим Вашето съгласие.
Период на съхраняване на данните
Ние ще съхраняваме Вашите лични данни не повече от 1 (една) година след изтичане на давностните срокове за евентуални претенции във връзка с изпълнението на договорите и предоставяне на услугите, които сме сключили с Вас. Общата давност съгласно българското законодателство е 5 (години). В редица случаи, по силата на приложимото законодателство (напр. Закон за счетоводството, Данъчно-осигурителен процесуален кодекс), сме задължени да съхраняваме данни и за по-дълъг период.
Данните ще бъдат съхранявани по следния начин: на електронен носител, като се стремим да прилагаме всички разумни мерки, за да предотвратим неправомерен достъп до тях, изгубване или унищожаване.
Вашите права като субект на личните данни са следните:
Във всеки момент, докато съхраняваме или обработваме личните ви данни, Вие имате следните права:
да поискате копие от Вашите лични данни от нас и право на достъп до личните си данни;
да поискате от нас личните си данни във вид удобен за прехвърляне на друг администратор, или да поискате ние да го направим, без да бъдете възпрепятствани от наша страна;
да поискате от нас да коригираме без ненужно забавяне, неточните Ви лични данни, както и данните, които не са вече актуални;
да поискате от нас личните Ви данни да бъдат изтрити без ненужно забавяне при наличието на някое от следните основания:
личните данни повече не са необходими за целите, за които са били събрани;
когато сте оттеглил своето съгласие;
когато сте възразил срещу обработването,
когато обработването е незаконосъобразно;
когато личните данни трябва да бъдат изтрити с цел спазването на правно задължение по правото на EС или правото на държава членка, което се прилага спрямо нас като администратор на лични данни;
Можем да откажем да заличим личните Ви данни по следните причини:
за спазване на законово задължение от наша страна;
за установяването, упражняването или защитата на правни претенции;
да поискате от нас да ограничим обработването на личните Ви данни, като в този случай те ще бъдат само съхранявани, но не и обработвани. Отказът ни за ограничаване ще е изрично само в писмен вид, като сме длъжни да го мотивираме със законосъобразната причина;
да оттеглите Вашето съгласие за обработка на лични данни по всяко време с отделно искане, отправено до нас;
да възразите срещу определени видове обработка, като директен маркетинг (непоискани рекламни съобщения);
възражение срещу автоматизирана обработка, включително профилиране;
да не бъдете обект на решение, основаващо се само на автоматизирано обработване, включващо профилиране;
при нужда да използваме Ваши лични данни за цел, която не е обхваната от настоящото, ще Ви предоставим нова такава и ако е необходимо, ще изискаме Вашето предварително съгласие за новата обработка.
Всички горепосочени искания ще бъдат препратени, ако има трета страна (получатели, включително извън ЕС и международни организации) при обработката на вашите лични данни.
Лични данни на деца
Настоящият сайт може да бъде разглеждан от лица под 18 години, но регистрация в и продажби от сайта са предназначени за лица, навършили 18 години.
 „Бисквитки“ и интернет тагове - повече за това какво са "бисквитки", прочетете тук.
Възможно е да събираме и обработваме информация за посещенията Ви на този уебсайт, като например страниците, които посещавате, уебсайта, от който идвате, и някои от търсенията, които извършвате. Ние използваме тази информация, за да подобрим съдържанието на сайта и да съберем обобщена статистика за лицата, които ползват сайта ни, за вътрешни цели във връзка с прочуването на пазара. В този процес е възможно да инсталираме „бисквитки“, които събират информация за наименованието на домейна на потребителя, Вашия доставчик на интернет услуги, операционната Ви система, както и датата и часа на достъп. „Бисквитка“ е малък информационен елемент, изпращан до браузъра Ви и съхраняван в твърдия диск на компютъра Ви. Бисквитките не увреждат компютъра Ви. Можете да настроите браузъра си да Ви уведомява, когато получите „бисквитка“, което ще Ви позволи да решите дали искате да я приемете или не.
Бихме искали да Ви информираме обаче, че ако не приемете бисквитките, няма да можете да ползвате пълната функционалност на софтуера на браузъра Ви. Възможно е също да получаваме услугите от външни лица, които ни помагат при събирането и обработването на описаната в този раздел информация.
Понякога е възможно да използваме интернет тагове (познати също като „action tags“, „single-pixel GIFs“, „clear GIFs“, „invisible GIFs“и„1-by-1 GIFs“) и бисквитки на този сайт, както и да ги внедряваме чрез трето лице - рекламиращ партньор или партньор за уеб анализ, който  се намира и съхранява съответната информация (включително Вашия IPадрес) в друга държава. Тези тагове/бисквитки са поставени както в онлайн реклами, които водят потребителите до този сайт, така и на различни страници в този сайт. Използваме тази технология, за да измерим ответното поведение на посетителите на сайтовете ни и ефективността на рекламните ни кампании (включително колко пъти е отворена дадена страница и коя информация е разгледана), както и за да оценим ползването на този уебсайт от Ваша страна. С помощта на тези тагове/бисквитки третото лице - партньор или партньорът за уеб анализ може да събира данни за посетителите на нашия и на други сайтове, да изготвя справки за нас относно активността на уебсайта и да предоставя други услуги, свързани с ползването на уебсайта и интернет. Тези партньори могат да предоставят събраната информация на други лица, ако има такова правно изискване или ако ангажират други лица да обработват информация от тяхно име.
Google Analytics             
Ние използваме услугата „Google Analytics“, за да рационализираме портфолиото си от уебсайтове чрез: (а) оптимизиране на трафика до и между корпоративните уебсайтове, и (б) интегриране и оптимизиране на уебстраници, ако е приложимо. „Google Analytics“ е услуга, предлагана от корпорацията Google Inc., чрез която се изготвя подробна статистика относно трафика на даден уебсайт и източниците на трафик и се измерватнивата на превръщане на потребителите в клиенти (conversion) и продажбите. „Google Analytics“ използва „бисквитки“, съхранявани на компютъра Ви, за да се анализира как потребителите ползват уебсайта ни.
 Google ще използва от наше име създадената от бисквитките информация с цел оценка на ползването на уебсайта ни, изготвяне на справки относно активността на уебсайта, като ни предоставя тези справки с цел анализ.
Google може да предава тази информация на трети лица в случай че има законово задължение или ако трето лице обработва данни от името на Google. Google в никакъв случай няма да съчетава или свързва IP адреса Ви с други данни, съхранявани от Google.
Вие можете да изключите или спрете инсталирането и съхраняването на бисквитки чрез настройките на браузъра Ви. Информираме, че в такъв случай няма да можете да използвате всички функции на уебсайта ни.
С ползването на уебсайта ни Вие се съгласявате с обработването на всякакви лични данни, които Google ще събере за Вас по начина или за целите, посочени по-горе.
Препращане към други сайтове
Настоящият сайт може да съдържа препратки към други сайтове. Призововаме Ви след преминаването към други сайтове, да се запознаете с политиката за поверителност, действаща там. Настоящата политика за поверителност се отнася единствено за този сайт.


ИЗМЕНЕНИЯ

29. Общите условия могат да бъдат променяни по всяко време от Търговеца  , което има право и да променя характеристиките на предоставяните услуги и настоящите Общи условия и на основание промени в законодателството. Търговеца  се задължава да уведоми Потребителя за промените в Общите условия, като на видно място в Интернет страницата си публикува съобщение за измененията им и даде достатъчен срок да се запознае с тях. В дадения срок, ако Потребителя не заяви, че отхвърля промените, то той се счита обвързан от тях. В случай, че Потребителя заяви в дадения срок, че не е съгласен с промените, то Търговеца  има право веднага да спре или прекрати предоставянето на услугите на Потребителя.

Надзорни органи:

Комисия за защита на личните данни
гр. София, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2,
тел.: +359 2 91 53 518,
Email: kzld@cpdp.bg
Уеб сайт: www.cpdp.bg

Комисия за защита на потребителите
гр. София, пл. „Петко Р. Славейков“ №4А, ет.3, 4 и 6,
тел.: +359 2 933 0565,
гореща линия: 0700 111 22
Email: info@kzp.bg
Уеб сайт: www.kzp.bg